Welkom

Ik heb deze website opgezet omdat ik graag geniet van lekker eten. Lekker eten gaat voor mij over goede ingrediënten, een mooi recept, de juiste bereiding en liefst goed gezelschap om het gerecht op te eten. Lekker eten gaat over genieten, over dankbaarheid, over ontspanning en over delen en samenzijn. Pas als aan alle eigenschappen van lekker eten is voldaan kan ik er echt van genieten. ‘Goed eten koken’ gaat over genieten van lekker eten.

tafel goed eten kokenHet is mijn genoegen en intentie om mijn liefde voor lekker eten met jullie te delen. Op ‘Goed eten koken’ zal je de feiten en achtergronden van de verschillende ingrediënten vinden. Basis recepten en hoe je zelf met recepten omgaat en kan aanpassen aan je eigen smaak. Er zal ingegaan worden over bereidingswijzen, de chemie van koken. Vooral echter zal je vinden over hoe je over eten nadenkt, er mee kan spelen (ja, dat mag) en je eigen creativiteit en gevoel kan volgen.

Over mij

Ik aan het koken

Foto Martijn van Huffelen

Ik ben Bioloog, tijdens mijn studie heb ik mijn ecologisch- evolutionaire denkwijze ontwikkeld. Ik was echter altijd op zoek naar meer. Wetenschappelijke feiten zijn ontzettend interessant, maar ik zocht naar een diep contact met de wereld om mij heen, die ik in de wetenschappelijke methode niet vond. Voor dat diepe contact moest ik terug naar de oorsprong. Ik heb lessen gevolgd van de Noord-Amerikaanse indianen in de VS. Ik ben op bezoek geweest bij de Aboriginals van Australië. Terug aan de universiteit heb ik geleerd over de teksten op kleitabletten van de oude Sumeriërs en Mesopotamiërs. Langzaam heb ik de kennis van de natuurvolken mij eigen gemaakt. Deze doorleeft en bruikbaar gemaakt voor de 21ste eeuw. Dat is in ieder geval mijn streven geweest. Deze website is de weerslag van het samengang van wetenschappelijke kennis over voedsel, de invloed die voedsel heeft op mij als mens en het contact met de levende wezens die ons tot voedsel dienen.