Recepten

 

Zalm lasagne
Print
Zalm lasagne
Voorbereiding
20 mins
Bereiding
35 mins
Totale tijd
55 mins
 

Dit recept is voor twee persoonlijke schaaltjes lasagne. 

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2
Ingrediënten
  • 2 stukken zalm
  • 6 lasagne bladen
  • 100 gram spinazie ala creme diepvries
  • 1 zakje geraspte kaas milde
Bechamelsaus
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 800 ml melk lactose vrij
  • 1 eetlepel mosterd grof
  • 1 theelepel zout
  • peper gemalen
  • 1 snufje nootmuskaat
Instructies
  1. Ontdooi en verwarm de spinazie, zonder hem echt heet te maken.

Bechamelsaus
  1. Laat de boter smelten in een steelpan op middelmatig vuur.  Verwarm totdat de boter opgehouden is met bruisen, doe dan de bloem erbij. 

  2. Goed roeren met een houten lepel. Laat het mengsel bakken, totdat het begint te kleuren.

  3. Vroeg een scheut melk toe. Roer stevig, totdat er een gladde massa ontstaat. 

  4. Vroeg een volgende scheut melk toe. Roer stevig, totdat er een gladde massa ontstaat. Herhaal dit.

  5. Maak de melk op en blijf goed roeren, ga over tot het gebruik van een garde. 

  6. Voeg de wijn toe en de rest van de ingrediënten. Blijf roeren totdat er een dunne saus is ontstaan. Houd de bechamelsaus warm op een laag vuur.

Opbouw van de lasagne
  1. Leg in elk schaaltje een stuk zalm. Bedek de zalm met één lasagne blad. 

  2. Giet de bechamelsaus erover totdat het geheel net onder staat. Verdeel een kwart van de geraspte kas over de saus. Bedek met één lasagne blad. 

  3. Verdeel de spinazie over de schaaltjes. Bedek met één lasagne blad. 

  4. Verdeel de rest van de saus over de schaaltjes en bedek de saus met een laag geraspte kaas.

  5. Zet de schaaltjes in de oven. Gebruik de aanwijzingen op de verpakking van de lasagne bladen voor de tijd en stand van de oven.

Notities

 Ik laat zelf de lasagne graag iets langer en heter bakken, voor een krokant korstje.